VILLA CÉDRIA BED & BREAKFAST

CHAMBRES D’HÔTES AAN DE CÔTE D’AZUR – PROVENCE –
FRANKRIJK – COTEDAZURFRANCE

Reserveer hier uw kamer

CÔTE D’AZUR TOURISME

Wandelingen rond La Colle sur Loup

Wandel-ideeën: van La Colle-sur-Loup naar St Paul de Vence te voet, dat is mogelijk ! Ontdek ook de bergerie des Crottes of de chemin de la Loubière. Wandelt u in de buitenlucht in het achterland van de Côte d’Azur om heerlijk te genieten ! U vind alle wandelroutes bij de plaatselijke VVV (Office de Tourisme) van La Colle of bij Villa Cédria. 

Polygone Riviera (één van de mooiste winkelcentrums aan de Côte d’Azur op 4 km afstand van Villa Cédria****, met vele winkels, restaurants, een speel Casino en 10 bioscoopzalen)

polygone-riviera.fr/en/

NICE & de oude binnenstad van Nice – VIEUX NICE

nl.france.fr

De Russische kerk in Nice

www.sobor.fr

De Russisch-orthodoxe kathedraal Saint-Nicolas in Nice is na een restauratie die twee jaar duurde, weer voor het publiek toegankelijk. Met de opknapbeurt was € 14,6 miljoen gemoeid. De kathedraal is de grootste orthodoxe buiten Rusland en geldt als één van de mooiste ter wereld.

Hoezo een Russische kerk in Nice? Nog een heel verhaal. In de 19e eeuw bracht de tsarenfamilie de winters in Nice door, toch iets warmer dan in Sint-Petersburg. In 1865 overleed de Russische kroonprins in Nice waarna zijn vader, tsaar Alexander II, Villa Bermond kocht, het vaste logeeradres van de familie. Plus de omliggende sinaasappelplantages. En hij liet alles met de grond gelijkmaken. Om er een kapel ter nagedachtenis aan zijn zoon te laten neerzetten. In die tijd woonde er een grote Russische gemeenschap aan de Côte d’Azur en in 1903 werd het plan opgevat een ‘eigen’ kathedraal te bouwen. In 1908 vaardigde tsaar Nikolaas II een oekaze uit: de kerk en het omliggende terrein zouden Russische staatseigendom zijn, de Russische culturele associatie aan de Côte d’Azur werd als huurder aangewezen. In 2005 legde ‘Moskou’ beslag op de kerk. De Russen in Nice waren razend: naar hun mening was er na de Russische Revolutie van 1917 wel het een en ander veranderd, wie was nou eigenlijk de eigenaar van de kathedraal? Er kwamen Franse rechters aan te pas die in 2011 uitmaakten dat de kerk eigendom is van het Patriarchaat van Moskou. De kerk én de grond erom heen maken juridisch deel uit van de Russische Federatie.

Dat patriarchaat zette vaart achter de opknapbeurt. De kathedraal (met sublieme iconen) is één van de topattracties van Nice, er komen jaarlijks minimaal 100.000 toeristen een kijkje nemen.

St Paul de Vence

www.saint-pauldevence.com

Ondergrondse ontdekkingsreis

Keertje wat anders als je in de buurt van Nice of Cannes bent? Even een kijkje nemen in het iets hoger gelegen dorpje Saint-Césaire-de-Siagne, zo ongeveer op de grens van de Alpes-Maritimes en de Var. De typische sfeer van de Provence én fenomenale panorama’s. Maar ga er ook en vooral ‘ondergronds’. Een bezoekje aan ‘Les Grottes de Saint-Césaire’ is een unieke belevenis, 40 meter onder grond. Het grotcomplex werd in 1890 per ongeluk door een boer ontdekt, in 1920 werd er al de film Phoroso opgenomen. Bovengronds kun je er prima lunchen in de resto-snack Aragoniste. Geopend van 1 februari tot 1 november. www.grotte-saintcezaire.com

Dat spoort fantastisch!

De treinverbinding Nice-Tende-Cuneo (Italië) is door het Duitse tijdschrift Hörzu ingedeeld bij de 10 mooiste spoorlijnen ter wereld. Terecht, want dit spoor voert door een schitterend gebied, over de Col de Tende en door de Roya-vallei. “Voor wie in alle rust van spectaculaire en bijzondere landschappen wil genieten”, motiveert Hörzu zijn keuze. En dus mag dit bescheiden lijntje zich scharen onder beroemde treinverbindingen als de Oriënt Express (Londen-Venetië-Istambul), de Transexcel (4.500 km tussen de Atlantische en de Grote Oceaan) en de Cuzco (van de hoofdstad Lima naar Machu Picchu in Peru).

Zo’n uitverkiezing is mooi, maar het zou nog mooier zijn als het achterstallig onderhoud aan ‘onze’ treinverbinding zou worden uitgevoerd. Je kunt ook zelf een bijdrage leveren. Gewoon door een kaartje te kopen en voor € 15 twee uur lang te genieten van een onvergetelijke treinreis.

Meer informatie: klik hier.

La Villa Ephrussi de Rothschild

www.villa-ephrussi.com

BOTANISCHE TUIN “LE PHOENIX” NICE

www.parc-phoenix.org

GROENE PAREL IN HARTJE NICE!

Een overdekte botanische tuin van maar liefst 7 hectare vindt u in Nice. Het complex bestaat uit 7 grote kassen met elk hun specifieke tropische klimaat. Er zijn vele zeldzame planten, bomen, en bloemen te aanschouwen. Daaronder bevinden zich zelfs exemplaren welke de laatste op aarde zijn.

Relatief nieuw in het Parc Floral Phoenix is de mogelijkheid om dieren te bekijken. In de kassen zijn babyhaaien, vogelspinnen en verschillende tropische vogels ondergebracht. Ook ziet u apen, walibi’s en voor de kinderen is er een leuke speeltuin. Kortom: een aanrader gelegen aan het begin van de beroemde Promenade des Anglais. Tegenover het vliegveld.

Toegang  6 euro. Tevens kunt u gratis het Aziatische museum bezoeken dat naast de tuin ligt.

MONACO

www.visitmonaco.com

VENCE

De allerleukste dingen om te doen in Vence

TripAdvisor
Certificaat van uitmuntendheid
2019
Certificaat van uitmuntendheid
2018
Certificaat van uitmuntendheid
2017
Certificaat van uitmuntendheid
2016

201 beoordelingen

Villa Cédria

 

Willem Zoon

115, Chemin de Vaulongue
06480 La Colle-sur-Loup
Frankrijk

 +33 (0) 493 32 15 99

 +33 (0) 6 31 57 20 60

 info@villacedria.com

Social media

Villa - Ontdek de luxe
Gastenboek - Lees de ervaringen
Reserveren - Boek een kamer
Route - Kaart en routebeschrijving